VL Szivattyú Kft. - Italtecnica.hu - nyomáskapcsoló, áramláskapcsoló

A nyomáskapcsoló beállítása a szivattyúhasználat fontos területe

2019.11.25.

A műszaki cikkek használatakor gyakran előforduló probléma, hogy nem megfelelőek a beállítások. Ami egy kávégép esetén nyilvánvaló, az egy szivattyú kapcsán már korántsem biztos, hogy az.

A szivattyúk egyébként az otthonok szerves részét képezik, hiszen sokan ilyen módon oldják meg a vízellátást vagy a fűtést. A kertben is sokáig szükség van a készülékre, hiszen a kora tavasztól késő őszi hetekig az eszköz használatával valósul meg az öntözés, vagy például a kerti tó üzemeltetése.

A nyomáskapcsoló beállítása nagymértékben befolyásolja azt, hogy megfelelően működik-e a rendszer. A nem megfelelő beállításokból adódóan többféle probléma is előfordulhat. Könnyen lehet, hogy nem kapcsol ki a nyomáskapcsoló, ki-be kapcsolgat az, vagy éppen nem biztosít elég nyomást a rendszer számára. Ha nagyon alacsony a nyomás, vagy későn kapcsol be az eszköz, akkor is érdemes elgondolkodni azon, hogy milyen beállítást javasolnak a szakemberek. Ha a villás kulcsok világa és a csatlakozók területe távol áll tőlünk, akkor hasznos lehet profira bízni a beüzemelést és a beállítást.

A legtöbb házi vízmű általában 5 bar-os nyomáskapcsolóval van szerelve. A beállításnál célszerű figyelembe venni azt, hogy milyen a szivattyú maximális nyomó magassága és milyen mélyről szükséges a vizet felhozni. S hogy milyen márka mellett érdemes letenni a voksot? Az olyan ismert márkákkal, mint például a Pentax, biztosan nem lehet mellélőni. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a szivattyúkat nem csak az ingatlanhoz tartozó rendszerek üzemeltetéséhez használják gyakran a vásárlók, hanem például a kerti automata öntözőrendszerhez szintén. Ez főként a tavasztól őszig terjedő időszakban jut szerephez, csakúgy, mint a kerti tó esetében. A szivattyúk egyébként nem csak a lakóingatlanokban töltenek be fontos szerepet, hanem a nagy komplexumok, szállodák, uszodák, strandok esetében is. Ilyenkor elsősorban a teljesítményre és az időtálló minőségre helyezik a hangsúlyt a felhasználók.

vissza