VL Szivattyú Kft. - Italtecnica.hu - nyomáskapcsoló, áramláskapcsoló

A nyomáskapcsoló beszerelése egyszerűbb, mint hinné!

2019.07.15.

A szivattyúk számos ingatlan esetében megtalálhatóak. A kertes házban élők gyakran segítségükkel oldják meg az ingatlan vízellátását, de nem ritka, hogy a kerti öntözésben, a medence feltöltésében, vagy a kerti tó tisztításában jut szerep a készülékeknek. A rendszer kialakítása némi hozzáértéssel akár saját kézzel is megoldható, de ha hiányoznak a szükséges ismeretek, akkor célszerű inkább szakemberre bízni a feladatot.

A nyomáskapcsoló tulajdonképpen két nyomásérték között szabályozza a szivattyút. Amint a rendszerben nyomásesés tapasztalható, úgy az indítási nyomás elérésekor automatikusan működésbe lép a szivattyú. Ezt a feladatot látja el a nyomáskapcsoló. Hasonlóképpen szerepet játszik akkor is, ha a szivattyú kikapcsolásáról van szó. A minőségi nyomáskapcsoló beszerelése során érdemes a típus sajátosságait szem előtt tartani, de az sem mindegy, hogy milyen célra alkalmazzuk majd a szivattyút. A világhálón rengeteg hasznos információt találni a témával kapcsolatban, és akár videós segítséget is fellelhetünk a beüzemeléssel és például a házi vízmű kialakításával kapcsolatban.

S hogy milyen céllal használják a legtöbben a szivattyúkat? A tapasztalatok azt mutatják, hogy a környezetvédelmi szempontokat szem előtt tartva sokan az ingatlan vízellátásába kapcsolják be a szivattyúk közreműködését. A kerti automata öntözőrendszer esetében is fontos szerep jut a szivattyúknak, de a víz szűréséről is érdemes gondoskodni, ezzel ugyanis a készülék és a rendszer időtálló minőségének érdekében tehetünk. A mind többek kertjében megtalálható tó és medence kapcsán is nélkülözhetetlen egy megbízható szivattyú, mely akár időzítetten is működik. Az online rendelés előnyeit szivattyúvásárlás kapcsán is kihasználhatjuk, ráadásul gyakran a szaküzleteknél olcsóbban lehet ilyen módon ismert márkák készülékeihez hozzájutni.

vissza