Mi az elektromos úszókapcsoló célja?

2020.05.15.

Az elektromos úszókapcsoló célja egy áramkör megnyitása vagy bezárása, amikor a folyadék szintje emelkedik vagy esik, pontosabban amikor elérte a folyadék a kívánt szintet. A legtöbb úszókapcsoló általában zárt állapotban van, vagyis a kapcsoló tetejéből érkező két vezeték megnyitja az áramkört, amikor az úszó a legalacsonyabb pontján fekszik.

Az elektromos úszókapcsoló áramkörének bekapcsolásához az úszókapcsolók általában mágneses kapcsolót használnak, amely két üvegcsőben lezárt érintkezőből áll. Amikor egy mágnes közel áll a két érintkezőhöz, vonzódnak egymáshoz és érintkeznek, lehetővé téve az áram áthaladását. Amikor a mágnes elmozdul, az érintkezők szétválnak és az áramkör megszakad. A helyesen használt és minőségi úszókapcsolók milliószor tudnak be- és kikapcsolni, évekig alkalmazhatók a megbízható működés érdekében. A meghibásodások általában a túlterhelés miatt következnek be, gyakran a túl nagy feszültség miatt. Mielőtt úszókapcsolót vásárolna, tájékozódjon annak részleteiről. Legfőképpen a minőség, a gyártó, a garancia és az ár amiről fontos tudnia.

Az elektromos úszókapcsoló vásárlása ma már igen egyszerű, hiszen akár online is beszerezheti, kényelmesen otthonából megrendelve. A választék hatalmas, így érdemes alaposan megfontolni, hogy honnan és mit rendel. A megbízhatóság a legfontosabb tényezője az elektromos úszókapcsoló vásárlásának, ugyanis egy silány minőségű elektromos úszókapcsoló beszerzése akár napokig is víz nélkül hagyhatja otthonát vagy öntözőrendszerét. A prémium kategóriás, minőséget képviselő elektromos úszókapcsolók akár évekre megkönnyítheti a kerti öntözést, locsolást vagy a ház folyamatos vízellátását, amennyiben helyesen dönt!

vissza