Miért hasznos a nyomáskapcsoló beszerelése a kerti szivattyúhoz?

2018.05.14.

Az ingatlanok vízigényének jelentős részét teszi ki a kert területe. Ez a tavasztól őszig terjedő hónapokban folyamatos locsolást igényel, és korántsem mindegy, hogy miként kerül ez megoldásra. A nyomáskapcsoló beszerelése rendszerint akkor válik szükségessé, ha szeretnénk a szivattyú be-és kikapcsolását automatizálni.

A rendszerint előre beállított nyomásértékek lehetővé teszik, hogy a háztartások igényei maximálisan kielégítésre kerüljenek a szivattyú működésével kapcsolatban. 

A klímaváltozás napjainkban már mindenki által jól ismert dolog, aminek hátulütőit gyakran éppen a nyári szezonban tapasztalhatjuk meg. Míg az őszi és a tavaszi csapadék még kisebb vagy nagyobb mértékben lehetővé teszi a föld nedvesen tartását, addig nyáron már néhány óra is elegendő ahhoz, hogy a növények és a gyep súlyosan folyadékhiányos állapotba kerüljenek. Nagyon fontos tehát, hogy legalább naponta egyszer, de inkább kétszer gondoskodjunk a megfelelő öntözésről. De vajon miként lehetne ezt kivitelezni akkor, ha nem tartózkodunk otthon, vagy egyéb teendőink vannak? A nyomáskapcsoló beszerelése remek segítségnek bizonyul az öntözésben.

Napjainkban minden korábbinál többen igyekeznek kiszabadulni a nagyvárosok nyüzsgéséből, és olyan megoldást találni a lakhatásra, amely a természethez közeli. Nem véletlen, hogy a nagy kerttel rendelkező ingatlanok igen népszerűnek számítanak. Nem mindegy azonban, hogy mennyire sikerül rendben tartani az otthont övező környezetet. Az ápolt gyep ugyanúgy odafigyelést igényel, mint a virágoskert, vagy a konyhában felhasznált finomságokat szolgáltató konyhakert. A megfelelő szivattyú választásával akár saját kútból is megoldható az öntözés, és még csak csillagászati összegeket sem kell elkölteni ahhoz, hogy igényes, gondozott, természetes környezet fogadjon bennünket.  

vissza