Mikor ajánlott a Pentax periférikus szivattyú?

2019.09.05.

A szivattyúk minden korábbinál szélesebb választékban jelen vannak napjaink kínálatában. Az olyan ismert márkákkal, mint a Pentax, biztosan nem lőhetünk mellé, hiszen már számtalanszor bizonyította megbízhatóságát. Milyen célt szolgál a periférikus szivattyú? Mikor érdemes mellette letenni a voksot? Cikkünkben ennek igyekszünk utánajárni.

A Pentax periférikus szivattyú tulajdonképpen az oldalcsatornás szivattyúk elvén működik. Többféle változata is elérhető, ám a ma kapható típusok már messze meghaladják minőségben azokat, amelyeket évtizedekkel ezelőtt alkalmaztak. Mivel kiválóan bírják a terhelést e szivattyú típusok, így még napjainkban is akadnak olyanok, melyeket már húsz éve helyeztek üzembe. Az ipari körülmények között éppen ezért nagy népszerűségnek örvendenek a Pentax termékei. A szivattyúház rendszerint öntöttvasból készül, a járókerekek pedig rézötvözetből állnak.

A periférikus önfelszívó szivattyú műhelyekben, ipari létesítményekben gyakran választott. Akár 90 fokos víz szállítását is gond nélkül meg lehet oldani segítségével, így például melegvíz-keringetéshez remek választás. Ha hidrofor rendszer részeként alkalmazzuk, akkor nyaralók és kisméretű kertek vízellátásának biztosításához is ideális választás. Mivel tulajdonképpen egy önfelszívó szivattyúról van szó esetében, így a periférikus szivattyút is fel kell tölteni vízzel, mielőtt üzembe helyeznénk azt. A márka nagy teljesítményt biztosító, gazdaságos szivattyúi az ipari és a háztartási célokra egyaránt alkalmasnak bizonyulnak. Az egyfázisú változatokat főként az otthoni használatra javasolják a háromfázisúakat pedig ipari felhasználásra. Nincs lakóhelyén megfelelő szaküzlet? Rendeljen online a Pentax már sokszor bizonyított szivattyúi közül!  

vissza