Mire használható az elektromos úszókapcsoló?

2018.04.18.

Ha zárt tartályból, vagy például fúrt kútból szeretnénk szivattyúval vizet kinyerni, akkor mindenképpen ajánlott az elektromos úszókapcsoló beépítése. Miért fontos ez? Nem csak védi a szivattyút a szárazon futás ellen, de segítségével a szivattyú ürítő és töltő funkciókat is elláthat.

Ma már olyan úszókapcsolók is elérhetőek, amelyek nem csak tiszta vízben, de szennyvízben, olajjal szennyezett, vagy bármilyen okból sűrű vízben is kiválóan alkalmazhatóak.

Előfordulhat, hogy nagy átmérővel rendelkező szennyeződéseket tartalmaz a szennyvíz, s az elektromos úszókapcsoló ekkor is jó szolgálatot tesz. A napjainkban megbízható minőséget képviselő elektromos úszókapcsoló nem csak hosszú távon áll kifogástalanul rendelkezésre, de a ház kialakításával is a maximális védelemről gondoskodnak a gyártók. A ház nem mérgező polipropilénből készült, így ivóvíz esetén is bátran alkalmazható. A burkolat vízhatlan lezárást kap, és egy méternél mélyebben is gond nélkül használható, méghozzá folyamatosan. A kialakítás és az anyaghasználat lehetővé teszi, hogy akár -10 és +60 fok között is gond nélkül használhassuk a készüléket.

 

A felhasználástól függően többféle elektromos úszókapcsoló is elérhető manapság a kínálatban. Akár az egészen extrém igényeket is kielégítik a készülékek, így lúgos és savas folyadékokban is megállják a helyüket. A dupla vízvédő burkolatos megoldások kifejezetten ipari rendszerekhez, sűrű folyadékok esetében ajánlottak, de a gyártók gondolnak azokra is, akik szűk helyen szeretnék használni az úszókapcsolót. Az úgynevezett billenős úszókapcsoló nagyobb törmelék jelenlétében is kifogástalanul dolgozik, de akad olyan készülék is a kínálatban, amely kifejezetten robbanásveszélyes környezetre lett kifejlesztve.

vissza