Mit érdemes tudni a nyomáskapcsolóról vásárlás előtt?

2018.03.14.

A nyomáskapcsolót akkor használjuk, amikor szeretnénk szabályozni a szivattyú be-, valamint kikapcsolását. Vásárlás során érdemes figyelni a kapcsoló működési nyomástartományára, a szivattyú zárónyomása nem szabad meghaladja a nyomáskapcsoló működési tartományának felső értékét. Fontos, hogy a nyomáskapcsoló igényeinknek megfelelően beállítható legyen, ezért a kezelési utasítást mindenképp be kell szerezni.

Nyomáskapcsoló működési elve megismerhető a vásárlás során, az internetes weboldalakról, vagy a szakemberektől. A nyomáskapcsoló működés során érzékeli a csővezetékekben levő nyomáscsökkenést, és egy bizonyos értéknél bekapcsolja a szivattyút. Természetesen a nyomáskapcsoló feladata az is, hogy a szivattyú működését leállítsa. A kapcsoló esetében fontos, hogy előre beállított értékek legyenek megadva, mert ennek függvényében tudja szabályozni a szivattyú működését. A legtöbb nyomáskapcsoló a rugós elv szerint működnek, ezért belsőjükben két rugó található meg. A kisebbik rugó feladata, hogy a nyomáskülönbség beállításáért feleljen, a nagyobbik rugó a bekapcsolási nyomást szabályozza.

Ha egy rendszerben nyomáskapcsolót szeretne működtetni, akkor feltétlenül szükség van egy hidrofor tartályt is beszerezni. Érdemes szakembertől tanácsot kérni azzal kapcsolatban, hogy milyen szempontokat kell figyelembe venni a nyomáskapcsoló vásárlása során.

Az internetes webáruházunkból könnyen és egyszerűen meg lehet rendelni a szükséges nyomáskapcsolót, és ezzel egyidejűleg pénzt és időt spórolhat meg.

Lényegesen fontos, hogy minőségi terméket vásároljon, mert így lesz garantált a strapabíróság.

A legfontosabb, hogy a célnak és az igényeinek megfelelő nyomáskapcsolót keresse és ebben segítséget is tudunk nyújtani.

vissza