VL Szivattyú Kft. - Italtecnica.hu - nyomáskapcsoló, áramláskapcsoló

Nyomáskapcsoló szivattyúhoz a kertben

2018.05.08.

A szivattyúk számos területen hasznos segítőtársnak bizonyulnak a ház körül. Gyakran esik rájuk a választás öntözés, locsolás kapcsán, de a medence leengedése, vagy például árvíz esetén is nélkülözhetetlennek bizonyulnak.

A nyomáskapcsolót rendszerint akkor alkalmazzuk, ha a szivattyú bekapcsolását és leállítását szeretnénk automatizálni, ezzel leegyszerűsítve teendőinket. S hogyan működik az eszköz? Ha például megnyitjuk a kerti csapot, azzal a nyomáskapcsoló érzékeli a nyomás csökkenését a vezetékben, és az előre beállított értéknél a szivattyút elindítja. A kikapcsolás értelemszerűen ennek ellenkezője. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a nyomáskapcsoló szivattyúhoz általában a gyári beállításokkal megfelelőnek bizonyul az átlag felhasználók számára. Természetesen arra is lehetőség nyílik, hogy a nyomáskapcsoló szivattyúhoz egyéni igényeink szerint állítható legyen.

S hogy kik számára hasznos a szivattyú a kertben? A jó idő megérkezésével egyidejűleg elindulnak a kerti munkálatok, melyekhez nélkülözhetetlen a megfelelő mennyiségű víz biztosítása. Amennyiben ez kerti csapból vagy kútból történik, így sok esetben olcsón kihozható az öntözés. A kényelem és a praktikum jegyében a rendszer automatizálása is hasznos lehet. Hasonlóképp kedvelt segítőtárs a szivattyú akkor, ha például a medence vizét szeretnénk időnként leengedni, vagy árvíz érintette térségben élünk, és tavasszal előfordul, hogy elönti a víz például a pincét. Ma már akár az online rendelés előnyeivel is élhetünk akkor, ha szivattyút, vagy hozzá tartozó alkatrészeket, kiegészítőket szeretnénk beszerezni. A tapasztalatok azt mutatják, hogy korrekt áron juthatunk hozzá ezekhez, méghozzá kiváló minőségben. Használja ki az otthonát övező környezetben a korszerű szivattyúk előnyeit!

vissza