VL Szivattyú Kft. - Italtecnica.hu - nyomáskapcsoló, áramláskapcsoló

Nyomáskapcsoló vásárlása online

2018.03.17.

A nyomáskapcsoló lényegében egy villamos kapcsolóelem, amely vezérlésekhez szükséges. A legtöbb ilyen termék esetében a nyomás szabályozza a kapcsoló állapotát. A kapcsolási pont rugóval van biztosítva, és a kapcsoló pontossága a mechanikus réz precizitásnak köszönhető. Ma már gyakran használnak nyomás érzékelőket, mert ezek a nyomásváltozással arányos jelet adnak.

A nyomáskapcsoló ár attól függ, hogy a termék milyen márkájú, vagyis milyen minőségű. A nyomáskapcsolók terén megkülönböztetünk pneumatikus, hidraulikus, valamint mechanikus termékeket. A pneumatikus nyomáskapcsolók esetében ha a légkompresszor tartályában levő levegőnyomás eléri a beállítót értéket, akkor a kapcsoló érintkezői kinyitnak és a villanymotor automatikusan leáll. A nyomás csökkenésével egyidejűleg a kapcsoló érintkezői bezárnak, és a motor leállása következik. A hidraulikus nyomáskapcsoló működésének lényege, hogy a víznyomás elérésekor a kapcsoló érintkezői nyitnak, csökkenése következtében pedig zárnak, így irányítják a szivattyú motorját.

A mechanikus nyomáskapcsolók előnye, hogy érzékelik a mechanikai erőt. Ez a termék hasznos lehet azok számára, akik például a kereskedelmi épületekben szeretnék a kaput automatikusan kinyitni egy nyomásérzékelő lábtörlő által. A nyomáskapcsoló könnyen és egyszerűen megvásárolható az üzletekből, vagy az internetes weboldalakról. Lényegesen fontos oda figyelni arra, hogy a kiválasztott cég megbízható legyen. Kérjen garanciát a termékre, hogy meghibásodás esetén ne aggódjon a javíttatás miatt. A nyomáskapcsoló hoz kapott kezelési utasítást érdemes alaposan átolvasni, hogy össze tudja szerelni a terméket. Garantált, hogy maximálisan elégedett lesz a márkás nyomáskapcsolókkal.

vissza