Úszókapcsoló szennyvízre: felejtse el a szennyeződéseket és a bűzt!

2019.08.12.

A szivattyúk a legtöbb kertes ingatlan esetében megtalálhatóak, hiszen sokrétű felhasználási körrel bírnak, néha pedig egyenesen nélkülözhetetlen azok használata. Ugyan a medence, a kerti tó kapcsán is kitűnő szolgálatot tesznek, de nem mehetünk el a szennyvíz okozta bosszúságok mellett sem. Lássuk, mikor van szükség a szivattyúk azonnali bevetésére!

Az úszókapcsoló szennyvízre praktikus és sokszor elmaradhatatlan eszköznek számít. Nem csak védi a szivattyút a szárazon futás ellen, hanem akár egy előre beállított vízmennyiséget is kiszivattyúzhatunk alkalmazásával. Két vízszint között kapcsolja be a szivattyút, ezek közül a legmagasabb a bekapcsolási, a legalacsonyabb a kikapcsolási pont. A vásárláskor még a kicsit tapasztaltabbak is gyakran állnak tanácstalanul a kínálat előtt. A választás során fontos, hogy tudjuk, milyen célra szeretnénk szivattyút, úszókapcsolót beszerezni. Nem mindegy a halmazállapot, így a szennyvíz szivattyúzása egészen más követelményeket támaszt az alkalmazott készülékek felé, mint az olajos víz, vagy a törmelékeket tartalmazó folyadékok. Speciális jellemzők szükségesek akkor, ha kémiailag savas, vagy lúgos oldatokat szeretnénk szivattyúzni, ám ez elsősorban ipari méretekben válik aktuálissá.

Az úszókapcsolók többféle mérettel és formával állnak rendelkezésre, így mindenki megtalálhatja a kínálatban azt a típust, amely ideálisnak bizonyul a szivattyúzás helyszínéhez és követelményeihez. Legyen szó bármilyen, szivattyúzással kapcsolatos teendőről, nem mehetünk el a minőség kérdése mellett. Nem véletlen, hogy a szakemberek is azt javasolják, inkább költsünk kicsit többet e területre, hiszen így biztosan időtálló minőségben áll majd rendelkezésre a választott eszköz. Ez pedig szennyvíz szivattyúzásakor kiemelt jelentőséggel bír.

vissza