Úszókapcsolós szivattyú: minőség és praktikum egyben

2018.04.24.

A napjainkban kapható szivattyúk rendkívül széles felhasználási körrel állnak rendelkezésre. Legyen szó akár árvíz utáni helyreállítási munkálatokról, kerti öntözésről, vagy például szennyvíz elvezetéséről, a megfelelő típus és márka biztosan jó szolgálatot tesz majd.

A búvárszivattyúk egyik csoportját képezi az úszókapcsolós szivattyú, amely szintén sokféle területen alkalmazható eredményesen. 

Az úszókapcsolós szivattyú tulajdonképpen egyfázisú villanymotorral hajtott búvárszivattyú. De mire is használhatjuk fel? A tavaszi hónapokban gyakran szembesülnek a természetes vizek mentén élők árvízzel. Ez nem csak közvetlenül a parti tájképet változtatja meg, hanem sajnos sok esetben az ingatlanokat is veszélyezteti. A pincék, vagy például az utca szintjénél alacsonyabban fekvő garázsok gyakran kerülnek ilyenkor víz alá, és a fertőzéseket is okozó szennyvíztől a legkönnyebben a megfelelő szivattyú választásával szabadulhatunk meg. Fontos, hogy az ár elvonulása után végezzük ezt a feladatot, addig pedig áramtalanítsuk az ingatlant.

Nem csak szennyvizet, vagy az áradások során hordalékot is magával hozó vizeket távolíthatjuk el a megfelelő szivattyúval, hanem a tiszta víz átemelésében, kiszivattyúzásában is fontos szerep juthat az eszköznek. Nem ritka, hogy az egész háztartás vízigényét kielégíthetjük a kerti kútból, ezzel nagyon sokat spórolva. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a tavasztól késő őszig terjedő locsolási időszakban fokozott figyelmet érdemes fordítani a locsolásra, melyben szintén remek segítőtárs lehet az úszókapcsolós szivattyú. A berendezés egyébként ipari méretekben is gyakran alkalmazott, ám ekkor kifejezetten olyan típusok népszerűek, melyek a vízen túl egyéb sűrűségű és jellemzőkkel bíró folyadékokkal is könnyedén elbánnak.

vissza