VL Szivattyú Kft. - Italtecnica.hu - nyomáskapcsoló, áramláskapcsoló

LP3, LP3-18 szárazon futás elleni védelem

Italtecnica LP3 szárazon futás elleni kapcsoló

Az LP3 szárazon futás elleni kapcsoló automatikusan vezérli a szivattyú kikapcsolását szárazon futás esetén a beállított maximum és minimum értékek között. A nyomáskapcsolóval sorba kötve nyomás alatti rendszereknél ideális védelmet nyújt a szárazon futás elleni védelemben. A kapcsolón egy RESET gomb található, melyet mindaddig nyomva kell tartani első indításkor vagy szárazon futás utáni újraindítás esetén, még a rendszer a nyomáskapcsolón beállított minimum nyomást el nem éri.

A kapcsoló kialakításánál fogva csak nyomás alatti rendszerekben működtethető! A csőrendszerbe mindenféleképpen be kell építeni egy visszacsapószelepet a kapcsoló után! Nyomás alatti szívóoldalon (pl. nyomásfokozó szivattyú közműhálózatba kötve) is alkalmazható, ilyenkor a kapcsoló a nyomás lecsökkenésekor kikapcsol (kontaktusok nyitódnak), majd a nyomás - a beállított értéknek megfelelően - emelkedésével a kapcsoló automatikusan visszaáll zárt állapotba (kontaktusok záródnak), így nem kell a manuális újraindítást elvégezni.

 

LP3

LP3/18

Kikapcsolási nyomás:  0,1-0,4 bar  0,3-2 bar 
Bekapcsolási nyomás:  0,5-0,9 bar  0,8-2,6 bar 
Gyári beállítás:  0,1-0,5 bar  0,5-0,9 bar 
Maximális áramerrőség:  10 A  10 A 
Névleges feszültség:  250V  250V 

 

  • Csatlakozás: 1/4" belső menet (standard verzió esetén)
  • Maximum környezeti hőmérséklet: 55 °C
  • Védelem foka: IP 44 (standar verzió esetén)
  • Direkt kapcsolás (a nyomáskapcsoló kapcsolja ki és be a motort) esetén maximum 1.1kW-os motort tud kapcsolni. Megfelelő mágneskapcsoló közbeiktatásával ez növelhető.

Beépítési méret: 

 

További információ, megrendelés: Italtecnica LP3 szárazon futás elleni védelem